pátek, srpna 03, 2012

Dovolená s Andělem ...ehm... Chariotem

Po dlouhém přemlouvání se mi povedlo ženu přemluvit k tomu, že vozík za kolo je pro naše dítě věc, o které můžeme uvažovat, že vozíky děti nevraždí. Shodou náhod ve stejné době jsem pracovně narazil na vozíky Chariot a volba byla jasná.

O modelu jsme moc neuvažovali, pro naše dítě jen to nejlepší. S ohledem na věk (6 měsíců) jsme řešili, jestli potřebujeme miminkovník. Nakonec jsme se rozhodli, že je sice vývojově mnohem starší, ale raději ho koupíme. Dobrá volba.

Chariot je skvělý systém, který má opravdu mnoho možností sportovního vyžití. Bohužel vše je potřeba dokoupit. Cyklistický set (tyč ke kolu) byl zcela jasný, ale jestli koupit set kočárkový nebo běžecký/inlinový jsme si jistí nebyli. Nakonec volba padla na kočárkový, který umožňuje operativnější pohyb.

Montáž jsem překvapivě snadno zvládl i já, trošku horší to bylo s miminkovníkem, ale návod na youtube to vyřešil snadno. Nejvíc času zabrala likvidace krabic. Potěší, že všechno příslušenství má na Chariotu místo, i když ho zrovna nepotřebujete.

Odjíždíme...

... a člověk rázem zjistí, že auto je malé. Náš kombík se pod návalem plánových sportů zmenšil na velikost polského fiatka. Kola, inlajny, tenisový bag, golfové hole. Pes už se chystal zůstat doma. Logickou volbou byl box v kombinaci se střešními nosiči kol.

Chariot je sám o sobě celkem dobře skladný, ale klasicky o kousek nešel dát do kufru přímo, takže by se tam nevešel pes. Do našeho boxu Thule Atlantis 780 o kousek vešel, i když to chtělo trošku přemlouvání. Vyjíždíme...

První trasa - Anděl na kole


Večer jsme na baru vyzvídali, jakou tras zvolit. Byla nám doporučena Farmářská stezka, která má nahoře urmlčí prnka, což se sám fakt hodně zalíbilo.

Ráno jsme do vozíku nainstalovali dceru a pustili se do zapojování vozíku za kolo. patent je opravdu snadný, je to otázka chvilky i napoprvé.



Už trošku horší byl profil trasy. V polovině vesnice  se sarkastickým názvem Rovná začalo stoupání, které už snad nehodlalo skončit. Bez Chariotu nebylo příjemné, ale s ním zábavy o dost přibylo, ale na remcání jsem musel zapomenout, protože jsem si to vymyslel já. Když jsme vystoupali, stále se mi dařilo držet mírně křečovitý úsměv ala Armstrong, takže jsem si připsal malé vítězství.



Chariot mile překvapil jak komfortem pro dítě, tak zpracováním a jízdou. Všechno fungovalo překvapivě hladce. Na nerovnostech dítě trošku poskočilo, ale docela ho to bavilo.





Po vystoupání na vrchol kopce se schylovalo k bouřce, takže jsme obratem namontovali pláštěnku do deště a obrátili se ke sjezdu. naštěstí jsme pláštěnku neotestovali, takže nemůžeme sloužit s postřehy.

Anděl na horách (pěšky)


Další den jsme pro změnu vyrazili na rozhlednu Svatobor, jsme přece na horách :) Chariot se tedy obratem změnil na kočárek - tady člověk zase ocení, že pro všechno příslušenství je vymyšleno na chariotu místo, takže neřešíte, kde ho skladovat, jen někam přicvaknete/přiděláte.

První část cesty po silnici probíhala v pohodě, zábava začala v lese, kde začalo stoupání, mizení cesty a přibývání kamenů. Průjezdy kalužemi byly v pohodě, malé kamení taky, ale pro finální fáze jsme se se slečnou babičkou změnili na šerpy.


...no a nakonec jsme všechno zapili....



Asi nemá cenu, abych se tady rozepisoval o dalších dnech, které probíhaly v podobném duchu, takže se pokusím spíše o shrnutí.


  1. chariot CX1 je super produkt, který potěší
  2. mohl by být levnější, včetně příslušenství
  3. chariot není přizpůsoben pro lidi nad 185 cm, lidi jako já při tlačení a hlavně brždění nemohou mluvit o pohodlí
  4. vhodně zapřažený chariot zmenšuje výkonnostní rozdíly, obzvláště v kopcích



Možná celý text působí jako reklama na chariot. Když se nad tím tak zamýšlím, tak jsem se jí asi stal...

A na úplný závěr...

...pokud ho chcete půjčit nebo se na něco zeptat, stačí se ozvat.