čtvrtek, prosince 30, 2010

Utopenci

Ingredience
špekáčky (nejlépe Steinhauser), cibule, kozí rohy, feferony pálivé, ocet, sůl, Deko, nové koření, černý pepř (mletý a celý), barevný pepř, bobkový list, hořčičné semínka.

Postup
Špekáčky oloupeme a nakrojíme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a spaříme horkou vodou, aby nezhnědla. Do hrnce nasypeme cibuli a klademe špekáčky, do kterých vkládáme cibuli a kozí rohy (není třeba do včech). špekáček se tak roztáhne a lépe se naloží. Každé patro dosypeme cibuli a přidáme 1-2 feferonky a 1 bobkový list.
Nálev připravíme z vody a octa cca 1:1. Přilejeme nálevy z feferon a kozích rohu na chuť. Přidáme sůl, koření a Deko (cca 1/4 balíčku na 2l nálevu). Rozemeleme barevný pepř - dodá aroma. černý mletý pepř je zase dodá ostrost. Dobře promícháme a ochutnáme. Nálev by měl "chutnat".
Zalejeme buřty a necháme cca 10-14 dní odležet v lednici. Když se nechají venku, stačí cca 5-7 dní.

Žádné komentáře: