pondělí, ledna 10, 2011

Omáčky k fondue

Recepty na exkluzivní müllerovské omáčky k fondue a nejen k nim :)


Tatarka

400g majolka, 1 menší okurka, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořcice (Petro! :), sůl, pepř (čerstvě mletý), pár kapek worchesteru

Okurku a cibuli nakrájet na co nejmenší kousky, vše smíchat mixérem a dosolit dle chtui

Kečupová omáčka

400g majolka, 1 polévková lžíce cukru krystal, 3 lžíce hot kečupu (Heinz), 1 pol. lžíce koňaku nebo brandy, pár kapek Pimenta, sůl

Vše smíchat mixérem a dosolit nebo dosladit, dle chuti.

Kari omáčka

400g majolka, 1 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce kari koření, citrónová šťáva, sůl

V malé mističce smícháme kari, džem a citrónovou šťávu na pastu (čím řídší, tím lépe se vmíchá, ale pozor na citrón), vmícháme do majolky a dochucujeme  solí, cukrem a citr. šťávou.

Česneková omáčka

400g majolka, 3-4 větší stroužky česneku (klidně i víc), 2 lžičky soli, trocha kondenzovaného neslazeného mléka nebo smetany do kávy, pepř

Česnek prolisujeme a s trochou soli, pepře a mléka vmícháme do majolky, dobře promícháme mixérem a podle chuti dosolujeme, přidáváme pepř a mléko.

Žádné komentáře: