Recepty na exkluzivní müllerovské omáčky k fondue a nejen k nim :)
Tatarka
400g majolka, 1 menší okurka, 1 malá cibule, 1 lžíce plnotučné hořcice (Petro! :), sůl, pepř (čerstvě mletý), pár kapek worchesteru
Okurku a cibuli nakrájet na co nejmenší kousky, vše smíchat mixérem a dosolit dle chtui
Kečupová omáčka
400g majolka, 1 polévková lžíce cukru krystal, 3 lžíce hot kečupu (Heinz), 1 pol. lžíce koňaku nebo brandy, pár kapek Pimenta, sůl
Vše smíchat mixérem a dosolit nebo dosladit, dle chuti.
Kari omáčka
400g majolka, 1 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce kari koření, citrónová šťáva, sůl
V malé mističce smícháme kari, džem a citrónovou šťávu na pastu (čím řídší, tím lépe se vmíchá, ale pozor na citrón), vmícháme do majolky a dochucujeme solí, cukrem a citr. šťávou.
Česneková omáčka
400g majolka, 3-4 větší stroužky česneku (klidně i víc), 2 lžičky soli, trocha kondenzovaného neslazeného mléka nebo smetany do kávy, pepř
Česnek prolisujeme a s trochou soli, pepře a mléka vmícháme do majolky, dobře promícháme mixérem a podle chuti dosolujeme, přidáváme pepř a mléko.
Žádné komentáře:
Okomentovat