středa, září 09, 2009

Dam ti jeste jeden Focus



Neunaveni jsme se rozhodli venovat pamatkam. sintra, na seznamu Unesco, je proto idealni cil. Rano,ono bylo teda spis poledne, jsme vystoupali na Castello dos Mauros. Melo nas varovat, ze to umela zricenina. Aspon vyhled usel...i kdyz za 10 eur rozhodne nestal.

Cestou zpatky jsme ulovili prvni zahranicni cache, nutno rict, ze po solidnim boji. Ale stala za to - holt s novou technikou to jde jako po masle.

Po ceste dolu jsme se stavili v krasne vypadajici restauraci, kde nam prijenmmny cisnik nabidl mistni specialitu. Oba jsme slyseli veprove a jehneci. Sotva jsem se pripravil na jehneci, tak prinesli musle. Z tech jsem se uplne nevzpamatoval doted.

Navecer jsme si nechali Convento dos Capuchos, mirne skepticti. co zase uvidime 'uzasneho' za 10 euro. Nastesti tentokrat to bylo opravdu skvostne. Zivot kapucinu v kamennem bludisti s korkem pusobi neuveritelne silne. To misto ma obrovskou silu a nuti k zamysleni.

Po ceste zpatky jsme si strihli cache na pametniku vojakum,kteri uhoreli pri haseni lesniho pozaru. Vecer par piv v oblibenem baru a hajdy na kute.

Po stopach Jamese Bonda

Krasna letni bourka provazela nas nakup na piknik na plazi. Mila snidane s Portugalci, kteri mazali do prace a start smer Lisabon. Vse slapalo jako na dratkach, kdyby starrenka neskocila pred BMW tesne pred nami. Mokra silnice udelala svojea clio melo tlamu jako zralok. Mily Portugakec bral vsechno s obrovskym nadhledem, pomohl nam vyridit formality a zavolal policii. Za necele 2 hodiny uz jsme vysedali z taxiku v pujcovne, kde nam dali nove auto. Ze jsme zlobili, tak jsmme dostali Focus Combi :)

kazdopadne to balo hodne mile setkani s portugalskou naturou. Uplne vsichni brali vsechno s nadhledem a humorem, dokonce i policajti, kteri byli samy vtipek. Absolutne nikde neexistoval problem. Hodne prijemne.

Nakonec jsme nabrali jen minimalni zdrzeni, takze jsme se rozhodli drzet puvodniho planu - piknik na plazi ve stopach Jamese Bonda. Skoda, ze jsme pri cachovani ztratili krem. Portugalci ho nepotrebuji, takze se nam prijezd na Costa da Caparica protahl. S ceskou drzosti jsme si privlastnili slunecnik a snedli sunku. Krasne vlny nechaly Moniku chladnou, ale jeden Vychodni Nemec si tam uzil fakt skvele.

Inspiraci pro nasi milovanou bondovku , Casino Royale, Estoril jsme si jednodduse nemohli nechat ujit. Pri dojidani pikniku jsme chytli cache u kasina a malem i potulneho psa :)

Pred spanim jsme si panaka proste zaslouzili!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

... tak jsem to asi opravdu ještě nekomentovala ;-), piště dál a nenechávejte se odradit zdánlivým nezájmem, je to jen zastírací manévr, v Česku panuje "běžná nuda" všedního dne, Vaše dny jsou předpokládám daleko zajímavější ..., Ústavní soud trošku vydrtil naše politiky napříč celým politickým spektrem :-D, najednou si všichni jdou na ruku a rozumí si vč. Klause ... lecos možná víte z místního tisku ..., zatím se mějte, zasílané MMS jsou dost hezké, vypadá to, že je tam jen Monča, Pepa má nějakou chybu? myslím např. ekzém ;-)

M&J

Pepa řekl(a)...

Ne ne, Pepa je tu přeci jenom taky,jenomže já se nechci tahat s foťákem:)