čtvrtek, prosince 04, 2008

pondělí, listopadu 17, 2008

Libosváry 15.11.2008

V rámci školního projektu jsme spojili příjemné s užitečným a já se ocitla v příjemném prosředí libosvárské stáje, poznala nové fajn lidi (krásný nejkrásnější Lucčin Petr;) a sympatická Iva a rodina, kde je snad víc zvířat než lidí - ještě jednou děkuji za výbornou večeři a snídani jako na hotelu!)

A speciální dík patří Dantesovi, který mi zprostředkoval super zážitek a svezení na opravdu super koni. Choval se jako pravý gentleman :)

Doufám, že s další návštěvou nebudu muset čekat zase na školní projekt :)

Fotky

sobota, listopadu 01, 2008

Podzimní výlety

Abysme furt na prdeli neseděli, rozhodli jsme se využívat fakt hezkého podzimu k výletům na Vysočinu.

První cestu vymyslela Mončule směrem na Sněžné do Milov a Blatin. Milovy sice nemají obyvatele, ale mají rybník a asi 300 parkovacích míst. U rybníka je i penzion U Šlechtů, který je prý vyhlášený. Já jen mohu vyhlásit, že se od stolu vyhodit podruhé vyhodit nedám! Takže jsme skončili na Maršovické rychtě...

Druhá cesta vedla do Kuštátu, kde se blízké Rudce, kde se nachází jeskyně Blanických rytířů, kterou vytesal mladý sochař, který měl tuberkulózu. Místní továrník, který to platil, tam vytesal trpaslíky, které zničila komunistická průvodkyně (třeba já se na ni nezlobím :). No je to celkově na asi půlhodinky, pokud přijedete v mlze a na rozhlednu nemá smysl chodit. Penzion u Sochy je sice milý, ale vaří mizerně.

O fotky nechceme nikoho připravit :)

sobota, října 25, 2008

Jára a giganta

Pepa přivezl od babičky kedlubnu gigantu, jestli jste nikdy neviděli tříkilovou kedlubnu (stejně jako já), tak máte exkluzivní možnost.

Jaroušek z ní byl trochu na větvi, měl na ní moc malou tlamičku a mrška se pořád koulela nějam jinam :) Nakonec to ovšem zvládl...Toho by se nenadál, aby Jára od jídla utíkal ;)

Fotečky zde

pondělí, září 08, 2008

Učili jsme jezdit Maru

V sobotu (když Martin nebyl doma;))jsme vzali Marika na výlet do naší malé ZOO. Posadili jsme ho na Járu a zdálo se, že se mu to i celkem líbí. Poseděli jsme na Hádech, odkud se Jarouškovi vpravdě nechtělo a já ho hnala domů pěšky a doufala, že dojde domů a ne někam jinam, třeba do Maloměřic :) A došel, šibal, domů, protože tam je vždycky škopíček s jídlem...

foto s Marou jezdcem dodáme, až Jana najde kabel a synchronizační CD :) Hotovo, Marovy fotky přidány :)

Galerie zde

P.S. Jaroušek už nahazuje zimní srst..a to ještě pořádně nevylínal z letní...

pátek, září 05, 2008




Ano, tak pro ty co nás neznají, tohle jsme my. Myslím, že tato fotka nás krásně charakterizuje :))
Date and place: 2005 Florencie

středa, září 03, 2008

středa, srpna 27, 2008

Narozeniny aneb už je nám zase o rok víc!

Letos to proběhlo v mírném, klidném a soudržném duchu (Akorát Pepo už prosím tolik netop... a neskřípej mi nohy do auta). Návštěvou nás poctila i mamina Pekoška, dětí bylo jako smetí a živáňská úžasná. Byl to snad první rok, co já vím, kde se snědlo všechno do posledního drobku...akorát pivo dopíjí Jára ještě teď:)

Musím přidat svoji trošku do mlýna: letos se nejen všechno snědlo, ale navíc na některé některé pochoutky vůbec nezbyly. Jmenovitě já jsem v pátek neměl z kotlíku v pátek vůbec nic a Michal jen špinavý trenky, když seděl ve vytékající vodě.

Pomalu se stává neúnosná situace s vozovým parkem bohatnoucího osazenstva. Šebovu Porsche zdatně sekundoval Došův Reanult (auto mistrů světa F1), Pekoščina Fábie (včas zjištěno, že disponuje lůžkovou úpravou - kdo myslel na dvojsmysl, se hned liskne), Filípkova Marea, cajzlovská Astra, Jandův zánovní Escort a Trágošova Ibiza. A to nepočítám auta letmých návštěv. Proto do příštího roku bude muset organizační výbor vjezd pravděpodobně zpoplatnit, protože se nemůže dívat na rozesmáté tváře šejků a spekulantů s ropnými produkty a deriváty!

Krkonoše 2008

Tak se nám to nakonec podařilo a po dubnových domluvách jsme spáchali naši vysokohorskou dovolenou....Co byste řekli? Hlásili nejdeštivější týden prázdnin....

První den jsme měli krásně...ale těch lidí, co tam bylo, to nás teda vyděsilo...Vyrazili jsme na drobnou prohlídku a nalákali jsme se na další výlety. Na výlety, na kterých jsmě těžce zmokli :D

Modrý důl plný borůvek..ňam, nepřekonatelný Enzian (mazec...) a Basovka, kde náš táta málem nepřežil:)

Ale nakonec jsmena cimře proleželi jen jeden den, aspoň jsme viděli něco z Olympiády..a mně navíc bylo špatně...

Jo a pozor na vysokohorskou přirážku!!!!

Doplnění od Pepy: bydleli jsme v Boudě pod Sněžkou, v milém ubytování s velmi nemilou obsluhou. Každému doporučujeme skvělý restaurant Enzian v Peci, záchvatu nostalgie jsem se neubránil před penzionem Doulík a na sjezdovce Vysoký svah (pro pamětníky Smrk), kde jsem se učil nejen lyžovat.

A na závěr jedno poučení. Nevěřte nikomu, kdo vám bude tvrdit, že v Obřím dole jsou roviny na běhání!

Fotky zde

a videíčko :)

pondělí, srpna 04, 2008

Vodní lov 2008 aneb AHOOOJ na Berounce!

Oproti původním předpovědím se nám letos extrémně vydařilo počasí. První den jsme se pohybovali okolo 17 stupňů s občasným oblačnem, zato s extrémním protivětrem...dřevo by tehdy předjelo nás všechny...radši ani nevzpomínat.... Samozřejmě jsme se s Pepíkem cvakli, že jo....brrr. Večer jsme s našima vyrazili do blízké dědiny vyzkoumat, zda by nebylo do bříška něco lepčíího než mikroutopenci a kyselý ksichty chlapců za pultem...a bylo...viz zde, doporučujeme jako super místo na dovolenou!

Druhý den už bylo teploučku bez protivětru - no občas nás to fouklo pár km zpátky, ale jinak ok...Zde se také rozdělila naše velká soudružná skupina na několik, rozuměj dvě, dílčí...bylo okolo toho trochu křiku a vztekání..no jak už to tak bývá...9 lodí už je poměrně nezvladatelných....krásný socialistický tábor nás opravdu potěšil na duchu a ti starší z nás měli pěkné de-ja vu (nechť je na každém z Vás, kdo se jako tento rodový starší cítí).

Kluci a jejich VÝZVA nás pronásledovala i druhý den, takže jsme to stáhli raz dva až do Roztok, hospoda u Rozvědčíka, to je tedy nejen mezi vodáky Pojem, přesně tak jak to píšu - Pojem s velkým P....ňam ňam


A to je asi tak všechno, případné příspěvky, návrhy, kritiky a nesouhlasy, leč vše v rovině přátelské uvítám v diskuzi pod článkem :)

Pac a pusu a Zlom Hnáty

Lady Frog Cassandra Schroeder

Kompletní fotky - spojené z 2 Kanónů (jen galerie LongMa a ShortPa)

úterý, července 29, 2008

Baterie dřezová, už víme, co to znamená!

Takže po dlouhém zkloumání a rozhodování, zda nám stačí pouze "perlátor" (vy víte, co to je?!?), který prý v kombinaci s "normálním proudem" nabízejí jen profesionální dřezové baterie typu MASTODONT (nejdou pod 40 cm čisté výšky ) jsme se rozhodli pro níže uvedenou baterii typu "malá paneláková kuchyňka".

Už se na ní těšíme!!! Hip Hip!

pondělí, července 21, 2008

Karlovy Vary Fest 2008

Pepa mi furt nadává, že nepíšu, takže Vary zbyly na mě :)
Opět jsme vyrazili sami...kamarády už asi doopravdy žádné nemáme....ale stálo to jako vždy za to. Objevovaly se hlasy, že bychom mohli bydlet v nějakém pěkném penzionku za Karlovými Vary, ale festivalový duch nakonec zvítězil a tak jsme se ubyytovali v tradiční tělocvičně.

Největším překvapením bylo, že nebyl nikde nikdo. Cyril s Metodějem tentokrát dorazili už o víkendu, takže návštěvníci, co šetří dovolenou dorazili na víkend a my měli celý festival takřka jen pro sebe :) Dokonce jsme se dostali i na filmy, na které jsme neměli lístky...i do malinké Husovky (!)

Splnili jsme Mojito - no nebylo nic moc, viděli jsme příjezd hvězd (ale zase jsem se nestihla vyvenčit, protože Pepa musel koukat na nějaké španělské herce, co nikdy nikdo nikde neviděl a nezná), splnili jsme maxi párek,langoš i halušky a klobásu.

Už se těšíme na další ročník...a další partii kostek!

Seznam navštívených filmů zde:

Il Divo - dost dobrý
Můj Winnipeg - zamrzlí koně v řece byli dost šílení, ale jinak bomba



Ptačí sezona - dost hrůza

Cow-Boy - taky dost hrůza...
Matka - hrůzy dnešního Ruska, silné
Pretextos - umění, hlavní soutěž - nuda

Dívka z jezera - supr trupr detektivka, doporučujeme!!
Walkabout - poctapanu režisérovi, proč už se dnes netočí takové filmy??""!!??


Fotky zde

sobota, července 19, 2008

Baterie dřezová, co to vlastně znamená?

S blížícím se termínem dokončení našeho hnízdečka (snad už konečně :) se opět množí konfilikty v naší italské domácnosti. Po úspěšném výletu pro myčku Miele do Stockerau, který odnesla chudera Toyotka vysypanou převodovkou, pokračujeme výběrem kuchyně.

Nyní jde hlavně o to, jestli naše dřezová baterie bude italská nebo německá.



Našli jsme si značku Perfecto, která hezky vypadá a zároveň nestojí baterka 15.000. Sidlí v Praze na Žižkově a jsou ochotní a sympatičtí. Pán mi vše ukázal a říkal, že to je italský design a maďarské kartuše (ne katuše).

Sortiment není super široký, ale vybrat se dá. Nakonec jsme se rozhodli pro tento model . Pár foteček přímo z prodejny tady.

Was meinst du?

úterý, července 01, 2008

Pořád se něco děje...

Někdo míní, druhý činí!

Pár střípků z poslední doby:


  • nové boty na kolo Sidi MTB Eagle 5.1 jsou skvělé, jen bych možná nakonec nekoupil 48, ale 47. Každopádně zpracování a vychtávky nemají chybu. Vřele doporučuju - teď už jen začít jezdit...

  • jubilejní 15. ročník Pražských schodů se nedojel, i když dojeli VIP Mülleři (nebo možná právě proto :). Otevřela se obloha, přišla bouřka a snad Vaškovi nenateklo do Hradu. Foto připravujeme.

  • opět točíme Stavbu. Nové fotky z natáčení.

  • účastnil jsem se 2 tenisových turnajů rozhodčích, z čehož jsem jeden dokonce zorganizoval. V Jičíně jsem se díky sázce s Mojmírem dostal pod supreme, v Brně všechno proběhlo v klidu, i protože se pak ještě jelo na tradiční prase pod Hádek, které letos bylo silně komorní. Holt stárneme...

  • Monika konečně pořádně pokřtila Avensis v průjezdu na Hrubého

A co se děje u vás? Pište do diskuze :)


čtvrtek, června 19, 2008

Opětovný výpadek

Ať děláme co děláme, nějak nic nepodnikáme a hlavně NEPÍŠEME.... moc se omlouváme....:)

pátek, května 23, 2008

Jak jsem potkal JAZZ

Kamarád, grafik a velký impresário Aleš Leznar mě jako záskok (neptejte se koho) povolal na koncert švýcarského jazzového tělesa OUA Trio, který se konal 20.5. v klubu Stará Pekárna.


Musím přiznat, že moje osobní zkušenosti s jazzem byly do té doby jen velmi velmi povrchní. Byla to pro mě jen hudba se saxofonem... Každopádně musím říct, že Švýcaři mě z toho velmi rychle vyvedli.


Celé trio se skládalo ze tří muzikantů, což byla asi poslední jistota, která mi z hudebního světa zůstala.

Hráč na kontrabass (já tomu říkám basa, ale byl jsem poučen) se pořád strašně nakláněl všemi směry a točil se kolem toho štýlka. A pořád koukal na borce s elektrikou, který ....

... seděl na židličce, pořád si podupával a šlapal na vypínače (neříká se jim efekty?). Pořád se tvářil, jako by seděl a míse a ono to ne a ne ven. Chvílemi se zdálo, že už to půjde, to se podíval na basistu - kývli na sebe To sme dobrý, to sme dobrý - ale hned zase tlačil dál. Možná jen jedl hořkou čokoládu s chilli a s tou hudbou to nemělo nic společnýho. Nevím....

No a to nejhorší nakonec. S bubeníkem jsme si nepadli do ničeho už od první minuty. To začal bušit do 2 bubínků a 1 činelu - díky tomu jsem po 15 minutách zjistil, že mám sklony k epilepsii. V další písničkách už zapojil i další bubínky a činely, ale vždycky vypadal, že je sám děsně zvědavej, jakej zvuk vyloudí. K tomu nakonec každé písničky nahodil takový mimochodem výraz To jste ještě neslyšeli, co?! A měl pravdu, nic takovýho jsem fakt nikdy neslyšel. A doufám, že už ani nikdy neuslyším!

O publiku se nebudu radši ani moc zmiňovat, seděli jsme vpředu a před náma seděla je jedna zastydlá padesátníce (to zní fakt hrozně a taky to fakt hrozný bylo).

Ale asi 3 dny na to jsem dostal hroznou střevní chřipku, když nad tím tak přemýšlím, spíš to bylo dokončení totální tělesné očisty. Tělo mě varovalo, že nevydrží všechno. Budu si to pamatovat - i proto píšu tento článek. K varování sebe a generací budoucích!

pondělí, května 19, 2008

Kulaté narozeniny kulaté Mikletič

Po tradiční debatě jsme vyrazili na narozky t.č. silně těhotné Mikletič do Rančířova. Tato víska se nachází jižně do Mekky Vysočiny. Naše neomylná navigace nás tam dovedla, snad i nejlepší cestou.

Akci byla milá, pivo skvělé a lidé jakbysmet ;) Dokonce jsem nebyl tradičně agresivní a chlácholil místního opilce, který přišel prudit. Jenže co čert nechtěl - Mikletič zbuntovala spoluoslavence Šamana, který vystartoval mezi štamgasty hledat a trestat provinilce. Naštěstí z toho nakonec vyvázl skoro bez šrámu, mohl si dát náš špekáček a předat dalším pokolením fotky - kolekce 1 a kolekce 2.

neděle, května 18, 2008

Brno-ČH-Brno

Krásnou sobotu jsme si zpříjemnili výletem na závod Kola pro život, na kterém startoval i Tomáš Klein. Místo nabídky VIP stánku (autobus do Černé Hory nám ujel) jsme vyrazili na klobásku a bramborák. Povzbuzen kvalitním černohorským pivem jsem odzbrojil Sváťu a uzmul mu čtyřkolku :)

Pár fotek

neděle, května 04, 2008

Pánská (skoro) pitztalská jízda

Slavit první máj na lyžích? Ano, můžu doporučit!

Na radu Karla K. jsme vyrazili prozkoumat další rakouský ledovec Pitztal. Pokud člověk překoná strach, že uhoří v obstarožním vláčku ala Kaprun, dočká se malého střediska s několika lanovkami, ale hodně solidními sněhem (1. května 3m), spoustou Poláků a Čechů a jen 1 hospodou! Naštěstí nás Karel prováděl i po nočních klubech :)

Rodinný penzion se snídaní byl moc příjemný, kdyby rána nekazil Zachin vypouštěním armádních plynů do nevětrané sociálky :(

Fotky z mobilu - nejsou a nebudou, omylem jsem je smazal :(

středa, dubna 16, 2008

Dámská hintertuxská jízda 2008

Tak jsme se s mamkou vydaly samy bez mužských na Hintertux. Foťák jsme si nevzaly a pak nám to bylo líto, tak alespoň pár foteček z telefonu. Počasí bylo solidní (umíme jezdit i poslepu a navíc nelítaly bodličky-takže v pohodě :)) V pondělí totalo azzuro - aspoň dopoledne a sníh naprosto parádní, metrony mohly plně využít svých schopností..:) Potkaly jsme samé Čechy a v pondělí jsme byly na sjezdovce samy...no luxus

P.S. Doufám, že si mě mamka příští rok nebudé plést se skálou...

sobota, března 29, 2008

Návštěva Telče 2008

Obnovujeme tradici výletničení a první letošní výjezd byl do Telče. Objevili jsem nového Švejka, leč toho starého nepředčil...A prošli jsme se, pohonili buňky a rozhlédli se z krásné skály, jejíž jméno již bylo zapomenuto ....:(

Pár foteček

Hintertux 2008

Houževnatá v oblasti svých zájmů - 16.1. jsem udělala poslední zkoušku a hurá na hory! Pepa přestal tříštit brand a roztříštil hůlku, aby si mohl koupit pořádnou kvalitní hůl Leki...:) A bylo krásně, prašan se dal najít taky a i Pepíkovi se na Tuxu líbilo...Došo!

Pictures

pátek, března 28, 2008

Proti našemu seriálu se staví i vichřice Emma

no comment

Rest č.5 Itália ski 2008

Tentokrát naši skupinu obohatil Martin a Janda nás oslňoval svými novými lyžemi..hlavně tím, že z nich lítaly třísky na každého, kdo se odvážil jet až ZA Jadnou :)

Foto zde a zde

Rest č.4 Vánoce 2007

A předszevzetí, že budu doplňovat postupně je v háji :(

No Vánoce byly vánoční a dárků mnoho a krásných..to si my ani nezasloužíme...


(Foto)

Rest č. 3 KŘEST

A jak se banjo křtilo? To se podívejte. A pozor!!! Přijel i velký A.L.!!


Už to pochopil!! (Foto)

Rest č.2 Táta má 50!!

Tátova padesátka ještě jednou - tentokrát v Praze "U Šraněk". Jedlo se a pilo a hrála se hudba a bylo veselo :) nezapomenutelné okamžiky, kdy tatínek nevěděl, co že to vlastně dostal a teta Monika a její m... Zasvěcění vědí :)

Hola hej zde Foto

(nevím, jestli mi to bude fungovat, teprve se s tím učím, prosím soucit s mou počítačovou negramotností)

Vaše M a taky P

úterý, března 11, 2008

Rest č.1 - resumé narozenin v Jundrově

Tak se pouštíme do dohánění restů z loňského roku.

Ke klasické oslavě v Jundrově se připojil Jirka se svou 50. Jako velkou inovaci (pro další půlstoletí :) jsme se místo kuřat, prasat a jiných sviní rozhodli pro živáňskou.

Tradiční účastníky doplnil pan učitel Merta ze ZŠ, Robert Jahoda s chotí z VŠ a Chocin z pískání. No samozřejmě trio novorozenců, kterým tímto připisujeme první účast!

Fotky - jako vždy

neděle, února 03, 2008

Blog v černém ;(

Následující slova se mi nepíšou vůbec lehce. Tento blog bohužel přišel o jednoho člověka, který by se o něm mohl dozvědět. Měl dovědět... A definitivně se nedozví...

Možná ze zásadovosti, možná z malichernosti, možná z tvrdohlavosti, možná z neschopnosti nahledu, možná z neschopnosti najít společnou řeč, ...

Tohle moje možná už ale určitě nezměním... Stačilo pár sekund, které už nejdou změnit ani vrátit. Nezbývá než je brát jako fakt. Fakt, že nic není na stálo. Fakt, že se vše dokáže změnit během zlomku vteřiny. Fakt, že zásadovost může mrzet. Fakt, že stojí za to víc hledat společnou řeč.

Blog poplyne jako náš život dál, snad doplyne i tam, kam měl doplout mnohem mnohem dříve.